Foto: prtscr

Za sve ONE, koje su u vremenu izopačenih vrijednosti, ostale iste i tako postale DRUGAČIJE … Spomenula sam samo neke od njih kojih sam se u prvom trenutku sjetila i koje su me najviše inspirirale da ovo napišem, i koliko mjesta je bilo … ali spomenula bih još mnoge i posvećujem ga SVIM mojim dragim prijateljicama, drugaricama i poznanicama … U nadi da će i naša djeca jednog dana upravo tako postati drugačija …

Ko razumije shvatiće!!!

One ne nose štikle, one nose visoke POTPETICE, ne nose starke zato što je moderno, već zato što su to radile još kao KLINKE.

One ne koriste karmin već RUŽ, crveni mogu ponijeti u svakoj prilici jer su im usne u obliku slova M a ne u obliku slova O.

Ne pišu poruke i e-mail poštu, kad kucaju, kucaju PISMO.

One uvijek radije BIRAJU da iz majice izviri čipkana naramenica, nego prepumpani balon, jer ČIPKA je seksi … a ne guma.

Ako se tetoviraju, one to rade zato što je LIČNO, ne zato što podiže cijenu.

Ako zaplaču, radije plaču uz CRNO-BIJELI FILM, a ne uz Brenin stih ili Reality ..

Ne diktiraju broj telefona, oni ga ispisuju na DLAN-u …

One, kada odlutaju, ne grickaju zanoktice oko umjetnih kandži, one grickaju VRH OLOVKE, Ne smiju se kroz zube, smiju se GLASNO, jer iskren prirodan OSMIJEH nema cijenu.

Ne prikazuju SREDNJI PRST, one NAMIGNU… i poruka ostaje ista.

One Ne igraju, one plešu, i tada ne miješaju, one VRCKAJU. ONE skidaju cipele i prolaze kroz grad BOSE jer su sretni, a ne zato što su pijane.

One, kada idu na rijeku, nose kupaći, a ne umjetne TREPAVICE, i više vole da im na suncu izgori VRH NOSA pod šeširom, nego guzica pod lampom, nemaju crte od solarija, već od čipkanih naramenica. Oni na plažu ne nose puder u prahu niti ratničke boje za lice, već olovke za crtenje po kamenčićima i razglednice.

One, umjesto da upale klimu u autu, uvijek prvo otvore sve prozore i rastresu KOSU.

One, kada žele su SEXY, umjesto top majičice i mini suknjice, oblače BIJELU mušku KOŠULJU,

Opuštaju se uz PUCKETANJE kocke leda i STARE PLOČE, One se uz ŠAMPANJAC i narodnjake ne puće već smiju. Kad čuju trubu, one pomisle na JAZZ, a ne na guču. POZORIŠTE ne obilaze ili samo posjećuju … stalno se vraćaju.

One SANJAJU uvijek U BOJI, tako jako i stvarno da se snovi i u snu ostvaruju.

One ljubav vode DODIROM.

One ne maštaju o čudima, one ČUDA stvaraju i žive.

ONE SU DRUGAČIJE ZATO ŠTO SU ODUVIJEK OSTAJALE ISTE.