Žene u muškarcima koji su financijski odgovorni vide čovjeka s kojim imaju budućnost. To je partner s kojim mogu zasnovati obitelj i stvoriti dom, ali financije nisu na prvom mjestu.

Dobar smisao za humor kvaliteta je koju žene i muškarci najviše cijene kod partnera, utvrdila je studija britanske tvrtke Experian provedena na 2000 ljudi. Za skoro 87 posto pripadnica ljepšeg spola to je najpoželjnija osobina, dok isto misli 80 posto muškaraca.

Jačem spolu nakon toga važan je izgled, dok žene žele partnera koji je financijski odgovoran i zna s novcem. Za oba spola inteligencija je tek na trećem mjestu najpoželjnijih osobina, prenosi Daily Mail.

Dobra plaća važna je 44 posto žena. Novac očito jest bitan u vezi jer se šest od 10 parova posvađao zbog njega. Međutim, 70 posto ih tvrdi da važne financijske odluke donose zajedno, potvrdilo je istraživanje.

“Žene u muškarcima koji su financijski odgovorni vide čovjeka s kojim imaju budućnost. To je partner s kojim mogu zasnovati obitelj i stvoriti dom”, istaknula je britanska stručnjakinja za veze Jo Hemmings.

Dodala je kako su zajednički interesi jedan od najvažnijih sastojaka dobre veze, prenose 24sata.

Što žene traže u muškarcu:

1. Dobar smisao za humor

2. Financijsku odgovornost

3. Inteligenciju

4. Dobar izgled

5. Želju za stvaranjem obitelji

6. Da ima ciljeve u životu

7. Dobro obrazovanje

8. Dobru plaću

9. Da ima poslovne planove

10. Posao

11. Dobro obiteljsko zaleđe

12. Bogatstvo

Što muškarci traže u ženama:

1. Dobar smisao za humor

2. Dobar izgled

3. Inteligenciju

4. Financijsku odgovornost

5. Ciljeve u životu

6. Dobro obrazovanje

7. Želju za stvaranjem obitelji

8. Dobru plaću

9. Da ima poslovne planove

10. Dobro obiteljsko zaleđe

11. Posao

12. Bogatstvo