Nije jednostavno održavati veze na daljinu, a postoje razne stvari koje mogu narušiti vaš odnos. Situacija je još teža u vrijeme pandemije koronavirusa.

No, kako se to ne bi desilo, pridržavajte se ovih sedam savjeta kako bi vaša veza ostala čvrsta unatoč udaljenosti.

1. Dopisujte se, ali ne previše

Dopisivanje je poprilično bezlično, a neke stvari gube se u prijevodu. Vrlo lako može doći i do svađe ako jedna osoba nije napisanu riječ shvatila kao i druga. Osim toga, ako se previše dopisujete, možete ostati bez tema za razgovor tijekom telefonskom poziva. Trebate biti u kontaktu, javiti se voljenoj osobi, reći mu/joj da je volite, ali ne dopustite da vam to bude glavni oblik komunikacije.

2. Iskoristite prednosti aplikacija koje nude mogućnost videopoziva

Teško je ako se dulje vrijeme ne vidite s voljenom osobom, ali tehnologija je moćan alat. U današnje vrijeme postoje brojne aplikacije zahvaljujući kojima možete u bilo koje vrijeme vidjeti svoju voljenu osobu. Bitno je da dogovorite vrijeme videopoziva unaprijed. Interakcija licem u lice svakako će vam pomoći da se osjećate blisko čak i kada fizički niste blizu jedno drugome.

3. Oslobodite vrijeme

U vrijeme izolacije posebno se stavlja naglasak na prisutnost. Kada ste na poslu, radite, ali kada razgovarate s partnerom, onda budite prisutni u tom razgovoru. Ne bavite se u tom trenutku drugim stvarima, čak i ako za sebe smatrate da ste dobar multitasker.

4. Produbite odnos

Brojni parovi tijekom izolacije razgovaraju još više nego prije, no kod nekih je došlo do zasićenja. U vezama na daljinu može potrajati dok otkrijete tko je uistinu osoba s kojom ste u vezi te gdje se vidite kao par. Ako već imate vremena za razgovor, produbite vaš odnos. Pitajte svog partnera koji je njihov posao iz snova, da mogu birati, koja bi životinja bili, koji bi bio njihov posljednji obrok… Pitanja mogu biti duboka, introspektivna ili samo opuštena i zabavna. Bitno je da prestanete voditi isti razgovor iznova.

5. Sitnice puno znače

U svakoj vezi male stvari puno znače, ali te su stvari u vezama na daljinu ogromne. Proslavite prekretnice koje se pojave za vrijeme karantene i pronađite neke jednostavne načine na koje svom partneru možete pokazati da vam je stalo i da razmišljate o njima.

6. Ne zaboravite koliko ste napredovali

Neki dani su teži od drugih. Neki parovi su tijekom karantene pravili post-korona planove i onda odbrojavali do tih trenutaka, ali kraj epidemije se još uvijek ne nazire. U nekim zemljama mjere se pooštravaju zbog epidemiološke situacije zbog čega su neki ljubavni planovi dodatno odgođeni. No, tijekom tih težih dana prisjetite se svega što se prošli. Od propalih putovanja, razdvojenosti, što god-prebrodili ste to zajedno, a tako ćete i ovo.

7. Ne uzimajte zajedničko vrijeme zdravo za gotovo

Ovo posebno zapamtite i držite se toga i nakon karantene. Nikada ne uzimajte vrijeme koje provodite s partnerom zdravo za gotovo. Sada bi išli s voljenom osobom i na loše putovanje samo da budete zajedno, zar ne? Izolacija je teška, ali ljudi u vezama na daljinu naviklu su na izazove. Iskoristite ovu situaciju najbolje što možete, navodi Business Insider.