Već smo upoznati s uobičajenim pokretačima metabolizma poput kave i matche koji pomažu tijelu da većom brzinom spali masnoće. Sada su znanstvenici potvrdili da postoji još jedno čudo od napitka s kojim će se kilogrami otopiti.

Nova studija upravo objavljena u časopisu European Journal of Nutrition, pokazala je da crni čaj može pomoći pri gubitku kilograma.
Istraživači su otkrili da polifenoli crnog čaja stimuliraju rast dobih crijevnih bakterija i potiču formiranje masnih kiselina kratkog lanca, što zauzvrat ubrzava metabolizam. Rezultat pijenja crnog čaja je ubrzano sagorijevanje kalorije i gubitak kilograma.

Osim toga, pokazalo se da crni čaj smanjuje broj bakterija koje su odgovore za pretilost, ali istodobno dozvoljava dobrim bakterijama da se razmnože u zdravoj količini. Također, crni čaj ometa i takozvanu sintazu masnih kiselina koja pretvara ugljikohidrate u masnoću.

Instagram

Voditeljica studije, Susanne Henning, objašnjava: “Naša najnovija otkrića sugeriraju da crni čaj može doprinijeti dobrom zdravlju i gubitku kilograma kod ljudi kroz određene mehanizme koji se događaju”.

Odlična vijest! Onda ćemo si i mi napraviti šalicu crnog čaja, ipak je čaj uobičajeno piće čim se temperature malo spuste.