Napravite najbolju KLJUKUŠU u životu! KLASIK BOSANSKE KUHINJE

Podijeli ovo s prijateljima...

2703

Sastojci:

  • 300 gr brašna
  • 200gr mljevenog mesa
  • 100ml slatke pavlake
  • 100gr kisele pavlake
  • 100 ml mlijeka
  • pola male kašikice praška za pecivo
  • začini, ulje,
  • 1 jaje
  • malo vode
  • malo putera

Priprema:

Umutiti tijesto od brašna, praška za pecivo,1 jajeta, i malu kašikicu ulja, sa malo mlijeka i malo vode.

Tijesto treba biti malkice gušće od palačnki. Zagrijati veću tepsiju, sa malo ulja u rerni. 
Pripremiti mljeveno meso, začinite sa soli, vegetom, biberom, bjelim lukom u praku, crvenim lukom u prahu, mlj.crvena paprika, i jedna velika kašika mlake vode.

Promješati dobro.

Kad se ulje u tepsiji jako zagrijalo, izliti tijesto po tijestu nabacati mljeveno meso i peći oko 30 min dok fino ne porumeni.

Izmiješati 100 ml kisele pavlake, 100 ml slatke pavlake i par kašika mlijeka, malko posoliti. 

Kljukušu prvo zaliti malo sa kašikicom otopljenog putera i običnim mlijekom da fino omekša, pa onda sa pavlakama. Vratiti u šporet na 5 min, da se sve fino upije.

Podijeli ovo s prijateljima…