Talijanski receptić za:

OKRUGLE KRAFNE (DONUTS) S MASCARPONEOM

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

Za 15 krafni

  • 2 jaja
  • 15 dag šećera
  • 2 žličice ruma
  • 1,8 dag ulja
  • korica 1 nešpricanog limuna
  • 12,5 dag mascarponea
  • 47,5 dag prosijanog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • štaub šećer – za posipanje
  • šarene šećerne ili čokoladne mrvice – za ukras (prema želji)

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto pa oblikujte kuglu. Režite ga nožem na komade pa od svakog komada oblikujte valjak čije krajeve spojite u krug tako da dobijete okrugle krafne. Svaku krafnu stavite na kockicu masnog papira. U tavi zagrijte ulje pa ih zajedno s masnim papirom stavljajte u vruće ulje. Nakon par sekundi izvadite masni papir, a krafne pržite par sekundi, prvo jednu pa drugu stranu. Vadite ih na papirnatu salvetu pa još vruće krafne pospite štaub šećerom i ukrasite prema želji šarenim šećernim ili čokoladnim mrvicama.