U većini slučajeva navikli smo da su muškarci ti koji trebaju preuzeti inicijativu i prići ženi, zaprositi je i pitati za brak. Međutim, prema istraživanju koje je sprovela popularna stranica za upoznavanje OkCupid, vrijeme je da žene izađu iz zone komfora i uzmu stvari u svoje ruke.

Jedan od razloga za to kako upućuje studija je da žene ne trebaju gubiti vrijeme čekajući gospodina idealnog i onoga ko ispunjava sve uvjete. 

Prema standardima web stranica za upoznavanje, muškarci šalju puno više poruka od žena i to je činjenica. Ova strategija ima isti princip kao i ribolov, što je veća mreža koju bacate, veće su šanse da ulovite nešto ili nekoga. No kvantitet ne znači i kvalitet, a žene mogu provesti dane ako ne i mjesece na internet stranicama za sastanke čekajući da se njihov princ javi. Zbog toga je vrijeme da prestanete sjediti i čekati, već preuzeti stvari u svoje ruke. 

Žene koje prve prilaze muškarcima odmah pobuđuju njihovo zanimanje

Zanimljivo je da, bez obzira koliko poruka primaju žene, stopa njihova odgovora uglavnom je ista. Međutim, s muškarcima je potpuna suprotnost. Što više poruka dobijaju, više ih šalju, a dame bi te informacije trebale koristiti u svoju korist. Studija kaže da žene imaju 2,5 puta veću šansu da će se čuti s momkom ako naprave prvi potez.

Žene koje prve prilaze imaju šansu da pronađu boljeg partnera

Preuzimajući inicijativu, dame se mogu pobrinuti da razgovaraju s dobrim muškarcima, s nekim ko im u potpunosti odgovara.

Žene imaju veće šanse da pronađu ljubav ako priđu prve

Za većinu ljudi u svijetu web stranice za upoznavanje idealne su za započinjanje veze i pronalazak srodne duše, a ako žena napravi prvi korak šansa da će pronaći onog pravog još je veća. Internet platforma za pronalazak srodnih duša “The League” također je provela svoje vlastito istraživanje. Otkrili su da je u većini slučajeva, kada su sretne i uspješne veze u pitanju, žena je bila ta koja je započela razmjenu poruka.