Britanski luskuzni brend “Burberry” priključio se borbi protiv koronavirusa, ali i protiv siromaštva te finansiraju razvoj vakcine.

Dok pandemija koronavirusa polako mijenja i modni svijet, sve više modnih brendova svoje tvornice pretvara u pogone za proizvodnju zaštitnih maski i odijela, dok kozmetički brendovi proizvode sredstva za dezinfekciju ruku. 

Pomoći se priključio i “Burberry” koji će donirati 100 hiljada hirurških maski britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, a tvornicu za proizvodnju kultnih mantila u Jorkširu prenamijenili su u tvornicu za proizvodnju zaštitnih maski namijenjenih pacijentima u britanskim bolnicama, piše “Vogue”. 

Osim toga, luksuzni se britanski brend obvezao i finansirati istraživanje o vakcinama na Univerzitetu Oksford.

– Univerzitet Oksford bilježi velike uspjehe u otkrivanju vakcine za hitne slučajeve, a njihova vakcina za COVID-19 trebala bi se početi testirati idućeg mjeseca – napisali su na društvenim mrežama. 

Nadalje, brend planira surađivati s inicijativama “FareShare” i “The Felix Project”, kako bi pomogli u problemu siromaštva, koji se pojačao zbog pandemije koronavirusa. 

Izvor: Instagram – prtscr