Većina travel influencera prikazuje da svoj način života da izgleda bez napora, kao i svaki drugi, običan, dan.

Ali, njihov dan, skoro uvijek, započinje gozbom oceana i završava čašama šampanjca dok ružičasto sunce nestaje u horizontu. Oni uvijek pronađu savršeno polje lavande ili najfotogeničnija vrata u gradu koja njihove slike čine vrijedne mnogobrojnih lajkova.

Kako oni to, zapravo, rade ?

U nastavku pročitajte 5 tajni travel influencera i njihovih visoko filtriranih života.

Nemaju pravi dom

Većina njih toliko putuje da nemaju stalno prebivalište. Naime, dok putuju obično spakiraju jedan kofer, a ostatak svojih stvari ostavlja u jedinici za pohranu ili u kućama svojih obitelji i prijatelja. A ako mi treba ili žele odmor na par dana, nalaze hotel ili iznajme neki stan u mjestu gdje se osjećaju ugodno te nakon predaha nastavljaju sa svojim putovanjima.

Preuređuju svoje fotografije

Iako je uzrečica što manje uređivanja to bolje jako popularna te se neki travel influenceri oslanjaju na pravo mjesto i prirodno svjetlo za svoje fotografije,većina fotografija s putovanja prođe kroz niz aplikacija za uređivanje slika prije nego što budu objavljene.

Prije nego što se pojave u vašem feedu na njih se troši i do 30 minuta uređivanje  kako bi se dobili više profesionalnih rezultati.

Neke od najpopularnijih aplikacija su:Snapseed,Fujifilm serije X, i Adobe Lightroom, kao i Instagram filteri.

Bude se u jeku zore kako bi fotografirali

Budilice travel influencera  često je namještena u ranojutarnje sate. Jutarnje svjetlo je savršeno mekano i ima pravu količinu topline. Teško je napraviti lošu fotografiju pri izlasku sunca,štoviše, to je pravo vrijeme za posjetu znamenitostima prije nego što se skupi horda turista i foto-bombardera.

Zalazak sunca je još jedna od glavnih prilika za savršenu fotografiju. Svjetlo je mekano i zlatno i puno se lakše igrati s njim tijekom post-obrade fotografija.

Rijetko kupuju odjeću koja se pojavljuje na njihovim fotografijama

Ponekad kupuju i vraćaju odjeću koju nose na svojim fotografijama, ako znaju da ju više nikada neće nositi. U većini slučajeva kontaktiraju brendove s kojima žele surađivati i dogovaraju sponzorstva pa im oni šalju besplatne odjevne komade.

Uvijek nose foto rekvizite

Sa sobom uvijek nose malu hordu rekvizita koje koriste za stvaranje svojih fotografija. Često putuju s dodatnim parovima sunčanih naočala, nekoliko torba i pokrivala za glavu, a nerijetko nose i rekvizite poput starih fotoaparata i zanimljivih ručnika te improviziraju sa saksijama za cvijeće, svijećama, hranom, koktelima i novine koje lokalno mogu pronaći.

Instagram/@johannaeolsson