Izgubiti partnera jedan je od najvećih strahova svih ljudi na svijetu.

Koliko god dugo bili u vezi i koliko god se voljeli uvijek postoji tračak sumnje da nešto nije u redu. Iako je taj strah ponekad opravdan, žene često bez povoda imaju strah da ih partner vara iako se oni prema njima ponašaju besprijekorno i drže ih kao kap vode na dlanu. Zato postaju ono što preziru kod drugih žena, ljubomorne na sve i svakoga u životu svoga partnera.

Ljubomora vas može natjerati da radite i kažete stvari za kojima ćete kasnije zažaliti i nikada ih nećete moći povući. Osim toga, ljubomora može uništiti zaista dobre odnose. Ako imate dečka ili supruga koji su prirodno šarmantni i imaju koketnu osobnost, vi to tumačite kao znak prevare.

Ljubomora je prirodna reakcija, ali kada ljubomoru kreiramo sami, a ona nema veze sa stvarnošću, ona je otrov koji uništava vaš život i samopouzdanje pa često ne možete prepoznati sami sebe.

Vaš partner možda je dobar frajer, ali vi ste ga izabrali i morate se naučiti kako živjeti s tim. Ljubomora se zasniva na strahu, uzrokuje loše raspoloženje te je neprivlačna i ubija ljubav u vezi.

Da je vaša ljubomora otišla predaleko shvatit ćete ako putem društvenih mreža neprestano provjeravate što vaš muškarac radi, ako mu iza leđa uzimate i provjeravate njegov mobitel te ako potajno provjeravate koga je zvao i tko mu je slao poruke. Također, jedan od ključnih znakova opsesivne ljubomore je neprestano zivkanje i slanje SMS-poruka samo kako biste saznali gdje je i s kim se nalazi.

Kako se riješiti ljubomore?

Morate ju iskorijeniti. Ljubomora se vrti oko onoga kako vi gledate na sebe, a ne kako na vas gleda vaš partner. Ako ste opsjednuti njegovim životom, to je znak da ne obraćate pažnju na svoj. Vi ste ti koji smatrate da oni zaslužuju više pažnje od vas.

Poduzmite korake uz pomoć kojih ćete ojačati svoje samopouzdanje i samopoštovanje, jer to je jedini način da se osjećate dobro u svojoj koži. Negativne akcije nose sa sobom negativne emocije, a jedino što vam na kraju ostaje je osjećaj krivnje, kajanja i srama.

Ključ sretnog života i sretne veze je da ste prvenstveno zadovoljni sami sa sobom. Jer ako ste vii sretni, svi oko vas će biti sretni.

Instagram/@creativetravelcouples