Ljubav je LJUBAV!

Ah, ta ljubav! Ljubav je najljepša pojava, emocija, stanje.., što nam se moglo ikad dogoditi. Naime, svi smo rođeni kao ljubav i ona kao takva nam je urođena. Ljubav ne treba definiciju!

831

Ah, ta ljubav! Ljubav je najljepša pojava, emocija, stanje.., što nam se moglo ikad dogoditi. Naime, svi smo rođeni kao ljubav i ona kao takva nam je urođena. Ljubav ne treba definiciju!

Svi znamo da postoje različite vrste ljubavi, ali ovaj put, zadržimo se na onoj partnerskoj. Oduvijek sam vjerovala u ljubav i ona je vrlo bitan pokretač kako u mojem tako i u mnogim životima. 

Ja sam imala sreću i jednom voljela u životu, jeste li i vi voljeli? Na samom početku razdvojiti ćemo ljubav od zaljubljenosti. To su dva različita pojma i osjećaja. Kad započnemo neki odnos, zaljubljenost je stanje koje proživljavamo. Nakon nekog vremena, kad upoznamo malo bolje tu osobu ili zaljubljenost prestane ili ona preraste u ljubav. E, pa ta ljubav me zanima!! Koliko je snažna, što smo sve u stanju napraviti zbog ljubavi… 

Neki kažu da je ljubav žrtva, a ja se ne bi složila s tom teorijom. Ljubav je lagana i jednostavna , ako je obostrano shvaćena na isti način. Često puta vidim ljude koji su u vezama, a možda se na različite načine vole, pa mnogo puta dolazi do sukoba među njima. Dragi moji toga nema u ljubavi….

Neki kažu da je ljubav kompromis, niti oko toga se ne bi složila. Neki kažu da ljubav ne postoji. Žao mi je ljudi koji ne vjeruju u ljubav, jer su se možda jednom ili više puta razočarali. Svi smo bili ponekad razočarani, ali ne u ljubav, već u ljude. Samo smo bili sa krivim partnerima i možda previše očekivali, pa se vezali za očekivanja, a sve to skupa prepisali ljubavi. 

Da li ljubav može biti bezuvjetna? Može, ali smatram da u muško ženskim odnosima ne postoji u takvom obliku. Ona se može jedino prepisati odnosu roditelj-dijete. Nitko zdrav i normalan ne bi bio s nekim tko ga vara, ponižava, tuče…, eto dokaza da partnerska ljubav nije i ne može biti bezuvjetna. 

Ljubav se slavi svaki dan, pokazuje se na razne načine i voli se srcem. Valentinovo je divan dan koji nas samo podsjeti, kao i datum našeg rođenja, koliko je život divan i koliko je lijepo voljeti i biti živ. Zato, blago onima koji danas mogu proslaviti dan sa svojom ljubavi i reći joj i pokazati koliko im je bitna u njihovom životu. A mi, koji trenutno ne uživamo partnersku ljubav, ne trebamo biti tužni, jer i mi smo voljeli i bili voljeni, poznajemo taj osjećaj, a to nije mala stvar, ako ništa drugo znamo čemu težimo i znamo prepoznati ljubav. I zato, slavite, volite se, ljubite se,  jer što ima ljepše od osjećaja ljubavi u zagrljaju voljene osobe. 

Antonija Radić, kolumnistica

Antonija Radić