prtscr

Svaki horoskopski znak drugačije doživljava zaljubljenost i na različite načine pokušava osvojiti voljenu osobu …

Ovan

Kada se zaljube, osobe rođene u ovom znaku ne kriju emocije i spremne su na sve kako bi osvojili tu osobu. Ovaj znak u ljubavi razmišlja srcem i nesebično pruža ljubav voljenoj osobi.

Zaljubljeni Ovnovi se potpuno predaju emocijama pa stalno misle na nju / njega i tada se osjećaju kao na sedmom nebu.

Bik

Bik je i po ovom pitanju vrlo proračunat. On neće izgubiti glavu zbog zaljubljenosti već će pažljivo promisliti kako impresionirati osobu u koju je zaljubljen. Svoje osjećaje ne izražava tek tako, ali kada se upusti u osvajanje daje sve od sebe da pridobije voljenu osobu.

Čak i na ljubav često gleda kroz svoj hedonizam pa će osvajati uz sjajnu večeru, probranu hranu i neko odabrano piće.

Blizanci

Kada se Blizanac zaljubi, on to želi podijeliti s cijelim svijetom, a ne bi mogao sakriti i da hoće, jer bi kao dokaz zaljubljenosti ostao na njihovom licu, osmijeh, crveni obrazi i sjaj u očima.

Možda će svojim iskrenim i neskrivenim osjećajima uplašiti potencijalnog partnera ili partnericu, međutim, Blizancima puno znači otvorenost i na taj način žele graditi i vezu.

Rak

Iako jedan od najosjetljivijih znakova, Rak ne pokazuju tako lako emocije. Tek kada se stvarno zaljubi i s tom osobom želi izgraditi ozbiljnu vezu, onda Rak otvara potpuno svoje emocije i bezgranično voli.

Pripadnici ovog znaka izbjegavaju pokazivati emocije u javnosti, ali i njihov izraz lica umije otkriti trenutnu zaljubljenost.

Lav

Kada se zaljubi, Lav se trudi poboljšavati što više svoj izgled, stas i način odijevanja, kako bi se svidio voljenoj osobi. Međutim, Lavovi nemaju strah otvoreno pokazati emocije pa čak im odgovara kada izjave ljubav u javnosti pred publikom.

Ako im prvog puta ne uspije zadiviti njega / nju, to za njih neće biti pogubno, jer Lavovi ne odustaju sve dok ne dobiju ono što žele.

Djevica

Pripadnicima ovog znaka godi zaljubljenost kako bi malo pobjegli od odgovornosti i rutine. Djevice su vrlo stidljive i teško pokazuju svoje emocije. Međutim, kada se zaljubi, Djevica ima živopisna, romantična maštanja i već počinje planirati budućnost s tom osobom.

Djevice nikada neće flertovati otvoreno, već će koristiti detalje i suptilne znakove.