1. Pogled + osmjeh 
Želite li privući muškarca u kafiću ili klubu? Uspostavite kontakt očima te ga iskombinirajte sa osmijehom. Psihologijski eksperiment američkog sveučilišta u Missouriju pokazao je da postoji 20 posto šanse da će muškarac prići ženi koja je inicirala kontakt očima. Ove se šanse penju na 60 posto ako pogled kombinirate s osmijehom.

2. Mirroring 
Naučnici su dokazali da nam se više sviđaju osobe koje oponašaju naše kretnje i geste. Štoviše, ako ‘mirroring’ geste osobe suprotnog spola jasno komunicirate poruku da vam se ona sviđa. Pokušajte prekrižiti ruke ili noge u trenutku kad i on to napravi, ili otpiti gutljaj pića u istom trenutku.

3. Hodajte s njegove lijeve strane
Lijeva strana tijela je direktno povezana s desnom stranom mozga (i obrnuto). Desnu stranu mozga smatramo umjetničkom stranom, odnosno polovicom koju privlače lijepe stvari koje nas ‘diraju u srce’. Stručnjaci za govor tijela stoga savjetuju hodanje s njegove lijeve strane, i šaputanje nježnih riječi u lijevo uho kako biste postigli maksimalni emotivni efekt.

4. Mirisno ‘manipuliranje’ 

Svakoga dana nanesite na pojedine dijelove tijela prepoznatljiv miris. On je odličan ‘alat’ koji pokreće uspomene i pamćenje. Birajte parfeme sukladno sezoni, pa će ga mirisne note bilja i voća redovito podsjetiti na vas, čak i onda kada niste u blizini.

5. Povisite glas 
Rijetko tko može kontrolirati boju svojeg glasa, ali se zato može lagano prilagoditi. Muškarce prirodno privlači melodiozniji glas viših tonova, koje mu izaziva ugodu. Želite li privući pažnju, povisite ton glasa i recite mu neke lijepe rečenice.

6. Njišite bokovima 
Žene koje njišu bokovima dok hodaju osjećaju se samopouzdanije u vlastiti izgled, te tako privlače više pogleda. Ono je najbolji način da privučete pažnju bez da išta kažete.

7. Nježni dodiri 

Muškarac će se lakše odvažiti da vas pozove na spoj, ako ste već uspostavili nekakav fizički kontakt. U razgovoru mu nježno dotaknite rame ili dlan, i tako ohrabrite da učini upravo to.