youtube

U životu treba platiti cijenu za mnoge stvari, platiti cijenu snova od kojih ste odustali u obliku kajanja, platiti cijenu odustajanja od mnogih vrijednih ciljeva kojima ste bili na pragu ali neka zapreka natjerala vas je da se vratite na početak.

U životu treba platiti cijenu za odnose u kojima se niste trudili, a dobivali ste mnogo s druge strane, niste imali volje i energije ulagati u taj odnos, već ste ga prepustili da se ugasi, kao vatra na koju se nisu dodavala drva. A tko zna što je sve iz toga moglo izići.

U životu treba platiti cijenu za mnoge stvari, platiti što ste ulazili u živote drugih i tako propuštali graditi svoj, misleći da će promatranjem tuđeg života nešto promijeniti u vašem, da će vas uzbuđenje koje se tu događa učiniti sretnim i isupnjenim. U životu treba platiti cijenu za mnoge stvari a posebno za to što ste išli onim putevima kojima su išli svi, što niste sami krčili put pred sobom, jer putevi kojima su išle mase obično su završavali u slijepim ulicama ili provalijama.

U životu treba platiti cijenu za mnoge stvari, platiti što je pasivnost postala najrašireniji obrazac vašega života, što ste uvijek govorili da će biti vremena i odgađali neke važne stvari do trenutka kada više nije bilo povratka. U životu treba platiti cijenu za mnoge stvari, platiti što ste jurili za svim i svakim gazeći svoje dostojanstvo, pokušavali život napuniti različitim događajima i iskustvima koja su vas na koncu ostavljala praznima, a zaboravili ste na onaj vaš jedini cilj u životu, živjeti svoj život.

U životu treba platiti cijenu za mnoge stvari, platiti što se niste odupirali negativnim mislima, što ste tolerirali negativne ljude u svom životu i uzimali sebi mnogo životne šanse, platiti što sebe niste prihvatili takvima kakvi jeste već ste uvijek biti nezadovoljni svojom sadašnjom verzijom a ništa zbog toga niste poduzimali. Jednom treba platiti sve te stvari, prije ili kasnije, a ako vam je ostalo još malo vremena ipak neke stvari možete mijenjati. Ne dopustite da vas uništi dug koji morate platiti!

Mario Žuvela