Ako ste zaručeni, jedna od najuzbudljivijih stvari, prije samog vjenčanja, zasigurno je kupnja vjenčanice.

Iako vaš datum vjenčanja može izgledati jako daleko, važno je unaprijed planirati kupnju vjenčanice.

Naime, za vjenčanice izrađene po narudžbi obično treba oko 6-9 mjeseci za izradu. Zapravo najbolja odluka koju možete donijeti je da što brže otiđete u salon koji prodaje vjenčanice.

Osim činjenice da traženje savršene vjenčanice može potrajati neko vrijeme, morate uračunati i vrijeme za prilagođavanje haljine vašim mjerama.

No, zahvaljujući modernoj, evoluirajućoj industriji vjenčanja i sve bržim angažmanima, put za kupovinu haljine teško je staviti u određen okvir.

Bez obzira na vremenski okvir u kojem radite, stručnjaci napominju da je za vjenčanicu izrađenu po mjeri potrebno minimum od 6 do 9 mjeseci.

Jednom kada vaša vjenčanica dođe u salon, vrijeme je za prekrojavanje, a završno vrijeme za veće prilagodbe haljine je 6 do 8 tjedana prije samog vjenčanja, nakon čega svoju težinu morate održavati stabilnom jer nećete imati više vremena za veća prepravljanja.

Na veliki dan, prije nego što hodate niz prolaz, objesite svoju vjenčanicu da se prozrači, a zatim uklonite sve nabore za završni dodir.

U svojoj vjenčanici trebali biste se osjećati posebno, kao Pepeljuga kada je krenula na bal kako bi upoznala svog princa. Nikada nemojte misliti da je prerano za kupnju vjenčanice jer nije.

Bolje je biti siguran da će sve biti baš onako kako ste zamislili, nego se bojati da se u njoj nećete osjećati ugodno i dobro te da niste izabrali haljinu u kojoj ćete najljepše izgledati.

Instagram/@misshayleypaige