Dobivanje povišice i/ili promaknuća nerijetko se čini kao nemoguća misija, a u mnoštvu obaveza, administracije i posla najčešće imamo osjećaj kako je potrebno puno više od marljivog rada kako bi netko primijetio i nagradio sav naš trud. i tu dolazimo do onoga što sve možete i trebate učiniti kako biste si povećali šanse ka karijernoj stepenici više.

Naravno da su kvaliteta i kvantiteta posla koji obavljate najvažniji faktori, no postoji jedna stvar na kojoj lako možete poraditi, a to je birati odjevne komade koji se percipiraju kao poželjni u karijernom svijetu. 

Zahvaljujući našoj staroj dobroj prijateljici – znanosti, znamo kako boje igraju veliku ulogu u ljudskoj psihologiji. Nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji bavilo se upravo pitanjem kako ljudi percipiraju i tumače razne boje. 

Možda mislite kako su klasične crna i bijela ključne boje s kojima ne možete pogriješiti, ali gadno biste se prevarili. Zapravo je crvena boja koju biste trebali birati želite li da vas nadređeni napokon primijete i nagrade. Ova jarka i poprilično glasna boja šalje poruku kako ste strastveni po pitanju karijere te ambiciozni da sve svoje zadatke odradite kako treba, i na vrijeme. Crvena je boja hrabar, ali siguran odabir na putu prema promaknuću, a kombinirati ju možete s plavom (želite li ostaviti dojam pouzdane osobe od povjerenja) ili pak crnom (žudite li za autoritetom i većom kontrolom koja stiže u paketu s višom pozicijom). Cosmopolitan.hr