Početak druženja s novom osobom u vašem životu,u većini slučajeva, započinje dopisivanjem na društvenim mrežama ili porukama.

Danima non-stop izmjenjujete SMS-ove, dijeleći sve detalje svojih života od djetinjskih snova do omiljene glazbe. 

Kad napokon dođe do dugoiščekivanog spoja presretni ste i ne možete dočekati da se sastanete s tom osobom uživo. No, ponekad se zna dogoditi da kada sjedite preko puta neke osobe, vaša kemija nije ista kao preko poruka.

Upravo to je razlog zašto je  važno sastati se brzo nakon povezivanja na društvenim mrežama prije nego što se s nekim, putem poruka,  povežete na dubljoj razini i zatim doživite potpuno razočarenje.

Što učiniti kada kemija koju imate preko poruka izostane uživo?

Iako je sastanak s nekim što prije važan, može se desiti da on živi daleko ili da se vaši planovi ne podudaraju pa slanje poruka može biti jedini način da održite kontakt.

Kad god odnos pređe na novi format, vjerojatno će dolaziti do promjena. Isto vrijedi i za upoznavanje s nekim na društvenoj i interakciju s njima licem u lice.

Ako se vaš razgovor osjeća lakšim ili zanimljivijim putem telefona, važno je odvojiti minutu za ponovni razgovor. Ako kemija tijekom vremena i dalje ne bude prisutna, to može biti zato što nešto nije usklađeno s onim s kim razgovarate. Jedno od vas ili oboje možda niste ono što ste očekivali pa se razočarenje manifestira u lošijoj komunikaciji uživo.

Jednom kada se s nekim sastanete licem u lice možete uvidjeti da oni možda uopće nisu shvaćali neke stvari o kojima ste pričali, već su vam odgovorili učestalim izrazom poput:” Razumijem te.” ili “LOL!”.

Istina je da putem dopisivanje vi niste u mogućnosti vidjeti reakciju druge osobe na vašu poruku i mimike lica koje odaju njihova mišljenja.

Morate shvatiti da je jako lako pretvarati se da ste nešto što niste putem poruka. Možda ste vi rekli da volite neki film, a druga osoba je brzinom svjetlosti na Googleu pronašla o čemu pričate i pretvarala se da i oni obožavaju taj isti film.
Iako slanje teksta može biti odličan način za povezivanje, ne biste se smjeli oslanjati samo na svoj telefon.

Poruke mogu sniziti vaše inhibicije jer se prostor između vas čini manje stvarnim nego što on, zapravo, jest.Možete biti više ili manje onoga što želite i možete se usredotočiti na zavođenje nekoga drugog, a da pritom niste previše svjesni.

Preko poruka ljudi imaju vremena odabrati savršenu riječ i samopouzdaniji su da kažu bilo što bez straha od suda.

Čak i ako na prvom spoju nemate istu kemiju kao i vi preko poruka, dajte toj osobi drugu šansu. Ugovorite još jedan ili dva sastanka kako biste vidjeli hoće li se kemija pojaviti kada vam postane ugodnije jedni drugima. U današnje vrijeme previše smo fokusirani na pronalaženje kemije na prvom spoju. Umjesto toga, trebali bismo tražiti znatiželju .

Ako se vi i vaša simpatija super slažete preko poruka, ali se mučite uživo, pokušajte razgovarati o tome. Držite otvoren um i pričajte, komunikacija je ključ svakog odnosa. Upotrijebite taj razgovor kako biste naučili što više o njima i kako rješavaju sukobe.

Naravno, ako vibracije jednostavno nema, uvijek je u redu zahvaliti se drugoj osobi na njihovom vremenu i ispratiti ih kroz vrata. Kada je riječ o vašem životu vi ste ti koji birate i nitko vas ne može prisiliti na nešto što ne želite.

nstagram/@couplegoals