1. Sami stvorite okruženje u kojem se osjećate ugodno. Prilagodite posao koji radite sebi i napravite ugodno okruženje u kojem ćete uživati. Promijenite način na koji radite. Na primjer: ako ne volite slati i odgovarati na mailove, pronađite način koji će vam skratiti taj mukotrpni posao. Osim toga, promijenite i način na koji komunicirate s kolegama. Ugodnije je raditi u prijateljskom okruženju. I na kraju, pronađite svrhu svog posla. Zašto, kako, zbog čega radite to što radite? A u danima kada vam ne ide sve kako treba, sjetit ćete se da ste tu zbog nekog razloga i lakše ćete završiti započeto.

Instagram

2. Pronađite načine kako da budete još sretniji i motiviraniji. Zapitajte se što je to što bi vas učinilo sretnijima na poslu. Je li to novi projekt, ljepše okruženje? Predložite svom šefu neku ideju koja će unaprijediti i posao koji obavljate, a i koja će poboljšati vaše raspoloženje. Naravno, ako ta ideja ne podrazumijeva skraćivanje radnog vremena – jer u tom slučaju možda trebate promijeniti posao.

Instagram

3. Prema poslu se postavite kao da ste potpuno novi i svakodnevno učite nove vještine. Učenje i upoznavanje novih stvari najviše motiviraju u radu. Zato se potrudite pronaći nešto novo o čemu do sada niste znale puno i usavršite tu vještinu. Zatim se odjenite za posao kao da prvi puta dolazite u ured. Kada ste nove, sigurno želite i upoznati što više kolega, zato se osvrnite oko sebe i popričajte s nekim novim. Vidjet ćete da ćete se kući vratiti sretnije i uzbuđenije, baš kao da ste u novom radnom okruženju.

Instagram

4. Obavezno imajte neki hobi i posvećujte mu dovoljno vremena. Nemojte da je posao sav vaš život. Osim što ćete većinu svog vremena posvetiti poslu, potrudite se da barem sat do dva dnevno izdvojite za aktivnosti u kojima uistinu uživate. Bez obzira na to je li u pitanju sviranje, šetnja ili gledanje filmova, veoma je važno da napravite balans između poslovnih i privatnih obveza.

Instagram

5. Naučite reći ‘NE’ stvarima koje vas nimalo ne vesele. Sigurno vam je poznata situacija da prihvaćate dodatni posao ili prebacujete sve na sebe i na kraju završite umorne i frustrirane samo zato što niste znale reći “ne” kako nekoga ne biste povrijedile. Zato naučite reći “ne” na najljubazniji način.