Kada je vrijeme odustati od profesionalnog sna, ako ga godinama pokušavate ostvariti  bez uspjeha je veliko pitanje o kojem mnogi razmišljaju.

Prvo, važno sanjati i nastaviti razvijati svoje snove tijekom cijelog svog života, osobno i profesionalno.

I dok se vaši snovi trebaju uskladiti s vašom stvarnošću, oni bi vas trebali i gurati naprijed kako biste pokušali ostvariti najbolju verziju sebe

Snovi o karijeri nisu izuzetak od ovog pravila. U nastavku možete pronaći savjete kako postići više jasnoće oko svojih profesionalnih težnji.

Budite sigurni da imate san

Prije nego što odlučite želite li odustati ili nastaviti gurati naprijed, postavite sebi ova 3 pitanja:

  1. Zašto je to moj san i koji je istinski razlog iz kojega to želim?
  2. Da li moj san odražava moje vrijednosti i moje sposobnosti?
  3. Što ću dobiti kad se taj san ostvari? A što ću potencijalno morati žrtvovati?

Ova vježba može preusmjeriti vaša razmišljanja. Snovi koje je vrijedno slijediti su oni koji se istinski usklađuju s vašim sustavom vjerovanja i potiču vas da budete što bolji.

Puno se ljudi izgubi u vlastitom snu i izgube iz vida svoju istinu. Ponekad njihovi snovi uopće nisu o njima samima, već o tuđim željama za njima.  Ponekad je teško pronaći svoju pravu istinu i vidjeti što je to što u stvari želimo sami za sebe

Instagram/@lydiaemillen

Otkrijte kako nastaviti svoj san

Ako ste potvrdili da je vaš san pravi, vrijeme je da se usredotočite na njega.

Prvo, morate shvatiti da snovi nisu poput ciljeva; nisu uvijek opipljivi i mogu poprimiti bilo koji oblik koji vam se sviđa, zato se i zovu snovi.

Oni su dio vaše mašte koji biste željeli ostvariti. Snovi mogu biti kratkoročni ili dugoročni, veliki ili mali. Neki snovi mogu biti životno ispunjenje poput roditeljstva i podizanja obitelji dok drugi mogu biti oni kratkoročni poput trčanja maratona. Ali, ono što većina snova ima zajedničko je to da ih je teško ostvariti.

Stoga, da biste shvatili kako progoniti bilo koji san, morate uskladiti svoj san sa svojom stvarnošću i vidjeti svoju istinu. To znači da morate imati uvid u istinu vlastitih vještina, položaja, tržišta, tima, tvrtke, godina, iskustva, što god da je potrebno da biste vidjeli gdje se trenutno nalazite.

 U većini slučajeva put ispred vas nije ravan i postoje mnogi koraci i prepreke koje će se pojaviti na vašem putovanju u nepoznato.  Kada prijeđete svaku razinu, uvidjet ćete što se treba sljedeće dogoditi i prema tome ćete se prilagoditi.

Spoznajte kada evoluirati svoj san

Kada se uzdignete, prirodno ćete se htjeti boriti. Očekivani i neočekivani izazovi naći će se na vašem putu i pokušati blokirati vaš uspjeh. Neki od ovih izazova bit će vam pod nadzorom, a drugi neće. Morate biti spremni evoluirati i prilagoditi se. Ako ste temeljito odgovorili na gore navedena tri pitanja, ustanovit ćete da su vaši snovi više povezani s vašim vrijednostima i vjerovanjima te da su zbog toga prenosivi na mnoštvo različitih opipljivih scenarija.

Sve što u životu poželite izvedivo je napornim radom i marljivošću te  ako ste predani i ako odlučite da je vrijedno žrtvovati se.

Također, važno je zapamtiti da uz velike snove dolaze velike žrtve. Ali ako je to vaša istinska želja, možete je ostvariti. Ne bojte se promijeniti jer ćete kako rastete i evoluirati. To ne znači da odustajete, već da se na odgovarajuće načine prilagođavate i razvijate. Pravi snovi nikada neće nestati; samo će se mijenjati s vama dok vi odrastete.