Bosna i Hercegovina ima svoj prvi yoga festival koji donosi i mnogo vise od yoge! U julu trodnevni festival Pyramid Yoga Fest, Ajdinovići 26-28. 7. 2019. Dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijeloga svijeta. Prvi festival u BiH koji će zabraniti korištenje jednokratnih proizvoda od plastike.

Bosna i Hercegovina ne prestaje privlačiti ljude iz cijeloga svijeta. Priroda, turbulentna istorija, hrana, festivali i narvno ljudi, razlog su zbog kojeg dolaze. Od ove godine, preciznije od 26.7. imaće i razlog više za posjetu našoj zemlji. U sveopštem haosu suvremenog života, raste broj ljudi koji žele živjeti, zdravo u miru sa sobom i okolinom.

Upravo to pruža trodnevni Pyramid Yoga Fest smjesten u prelijepom ambijentu, sportsko –rekreativnog centra Ajdinovići. Iako je u fokusu yoga kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, biće prezentirane i druge tehnike kojima mozemo pobošljati zdravlje i zivot; meditacija, reiki, zvucne kupke, radionice o zdravoj prehrani i sl. Posebna pažnja posvećena je radu s djecom.

Kroz edukativne i zabavne radionice, djeca će učiti o ekologiji, očuvanj prirode, zdravoj prehrani.

Umjetničke izložbe, i bogat muzički program, učiniće potpunim ovo trodnevno putovanje u nepregledna prostranstva nasih bića. Više na www.pyramidyogafest.org

Muzičari/ke, umjetnici/e, predavači/ce dolaze iz cijeloga svijeta. Potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regiona a cilj je pozicionirati BiH i kada su ovakvi događaji u pitanju. Pyramid Yoga Festival u narednim godinam postaće regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi.

Cilj je podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, privući posjetitelje iz svih dijelova Evrope i svijeta, te poslati pozitivnu poruku iz naše zemlje.Festivala treba postati platformom drustveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima.Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu nece biti koristena jednokratna plastična ambalaža