Foto: prtscr

Mnogi muškarci tvrde da je iskrenost ono što žele u odnosu i optužuju žene za manipulaciju i neiskrenost. Ali kad se zaista sretnu s iskrenom osobom, vrlo brzo ustanove da iskrenost uopće nije ono što su zamišljali i da je najčešće – neugodna. Iskrene žene imaju nezgodnu naviku da budu iskrene u svemu.

Ona ne oklijeva da vam kaže istinu

Možda i oklijeva, ali na kraju ipak vam govori istinu, jer je to ono što joj najbolje ide. Ta istina je možda smiješna, bolna, neugodna, krajnje nepovoljna za nju, ili krajnje izazovna za vas, ali ona će vam je reći, takvu kakva je. Ukoliko niste navikli na otvorenost i neposrednost, žbunić se, a vrlo vjerojatno i uvrijediti, ali to je vaš problem – a ona će vam i na to skrenuti pažnju – piše Wannabe Magazin.

Ona postavlja nezgodna pitanja

Možda su njena pitanja suviše duboka, ili previše osobna, zahtijevaju da razmišljate o osjetljivim stvarima koje radije potiskujete, ili otvaraju bolne teme, koje biste najradije zaobišli. Sa nezgodnim pitanjima i teškim odgovorima, ona je potpuno na svom terenu, a vi – na skliskom.

Ona ruši vaše zidove

Iskrena žena zna da sigurno imate zadršku, obrambene mehanizme i emotivne zidove koje jedino valja porušiti i ona to čini. Ona prelazi vaš granice i precizno nalazi slaba mjesta u vašim zidovima. S njom ste stalno malo izvan zone udobnosti i malo strepite što će sljedeće iskočiti, ali u jedno možete biti sigurni – što god da je budete pitali, dobit ćete pošten odgovor.

Ona otvoreno govori o svojim osjećajima

Njezin otvoren nastup je za vas možda suviše agresivan, pa kad se postavite obrambeno u odnosu na njene zahtjeve (što traži u vezi i što joj smeta) naći ćete se potpuno zbunjeni i razoružani pred njenom ranjivošću, koju također uopće ne krije. Ona je otvorena po pitanju svih svojih osjećaja, a njihov spektar je toliko širok, dubok i kompleksan da će vam se zavrtjeti u glavi. Kako netko može osjeća sva ta osjećanja odjednom?

Ona ne igra emotivne igre

Vjeruje u pravu ljubav i manje od toga je ne zanima. Ako ste naučili na emotivne igre, na prikrivena značenja i potrebu da nečije riječi i ponašanje tumačite i razotkriva, bit ćete zatečeni. Kod nje je sve na otvorenom i bolje joj vjerujte kad vam kaže da je nešto tako kako jest, nego da uzalud tragate za srkivenim značenjem i da se pitate što je time htjela reći i postigne. Možda vam je neugodno što netko tako ogoljava svoje želje i očekivanja, možda mislite da žena treba biti tajanstvena i da vam omogući da je razotkriva i da ljubav treba biti romantična i opojna, ali onda ćete se silno namučiti s iskrenom ženom. Ona jest i romantična i nježna, ali je istodobno i praktična i ne trpi gluposti. I puno bolje od vas zna što je ljubav. Pokušajte naučiti nešto od nje.

Ona vam neće zaslađivati istinu da biste je lakše progutali

I evo njene najveće, a možda i nepodnošljive mane – nju ne zanima da se bavi njegovanjem i održavanjem vašeg ega. Tamo gdje bi vas neka drugačija žena tetošila, poticala, navodila, zamagljivali istinu na sve načine, da bi zaobilaznim putevima (koji idu oko vašeg ega i ne ugrožavaju ga) dospjela do cilja (koji vi ne vidite), iskrena će vas pogoditi istinom, kao šakom u bradu. Ona vam može zašećeriti gorku pilulu, nije nesposobna da to uradi. Ali ako pribjegne tome, radit će protiv sebe i protiv vas – i prezirat vas što prosto tražite da vas tetoše, tamo gdje trebate dobiti dobre batine da biste upoznali granice svoje snage. Time što vam zadaje direkt u ponos, ona vam ukazuje poštovanje i povjerenje – to nije bezobrazluk i želja da vas povrijedi, nego svijest o tome da ste sposobni i da je dužna da vam ukaže svoja osjećanja i da ih rezonuje ispravno da biste raspolagati tačnim informacijama.

Ona vam daje najbolje od sebe – svoju iskrenost i otvorenost, a vi se vrijeđajte, ako tome niste dorasli!