Teleća koljenica kao ispod peke

U video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke

555
U video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke.
Nismo svi te sreće da kod kuće imamo peku spremnu za upotrebu i zato moramo pribjegavati svakojakim trikovima kako bismo si osigurali barem privid delicija koje izlaze ispod peke. Jedno od takvih jela je i ova teleća koljenica koja bi mogla zavarati neupućene i natjerati ih da pomisle kako negdje krijete barem jednu malu peku!
Potrebni Sastojci:
  • teleća koljenica, 1 1 teleća koljenica
  • češnjak, 1 žličica u granulama
  • ružmarin, 1 žličica mrvljenog i sušenog
  • mljevena crvena paprika, 1 žličica
  • luk, 1 glavica
  • korijen celera, 100 g
  • temeljac mesne juhe, 150 ml
  • bijelo vino, 150 ml
  • krumpir, 1.2 kg
  • mrkva, 100 g
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
Upute po koracima:
  1. U sjekač stavimo češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin, mljevenu crvenu papriku, ulijemo po prilici 100 ml maslinovog ulja, začinimo paprom i sve zajedno dobro izradimo.
  2. Teleću koljenicu na nekoliko mjesta zarežemo oštrim nožem, kako bi presjekli žilice, da se tijekom pečenja ne skuplja. Zatim koljenicu natrljamo solju, premažemo pripremljenim umakom i položimo je na sredinu vatrostalne posude za pečenje u pećnici.
  3. Oko koljenice složimo na kockice narezan luk i korijen celera, ulijemo mesni temeljac, bijelo vino i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, jedan sat.
  4. Zatim, vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, a teleću koljenicu ponovo premažemo umakom.
  5. Preostali umak prelijemo u zdjelu s narezanim krumpirom i mrkvom (krumpir na ploške debljine jednog centimetra, a mrkvu na četvrtine), po potrebi začinimo solju i paprom, dodamo još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i posložimo ih oko koljenice.
  6. U vatrostalnu posudu ulijemo još malo bijelog vina i mesnog temeljca, te sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici jedan i pol sat.