I ona je zadovoljna: Ammara Mistrić

Ona je Ammara Mistrić, mlada bh. pjevačica. Muzikom se počela baviti još u djetinjstvu. Njen talenat prepoznali su roditelji koji su je usmjeravali ka muzici, i nisu pogriješili. Ammara je danas obrazovana muzičarka koja svira klavir i glas koji osvaja...

299

Ona je Ammara Mistrić, mlada bh. pjevačica.

Muzikom se počela baviti još u djetinjstvu. Njen talenat prepoznali su roditelji koji su je usmjeravali ka muzici, i nisu pogriješili. Ammara je danas obrazovana muzičarka koja svira klavir i glas koji osvaja.

Prvi put u javnosti nastupila je 1996. godine na šlageru s pjesmom “Pahulje padajte”. Nakon osnovne škole, upisuje Srednju muzičku školu gdje završava klavir i solo pjevanje. Zahvaljujući tom obrazovanju u okviru kojeg je usavršila tehniku pjevanja to postaje njen profesionalni izbor.

Nedavno je objavila spot za novu pjesmu “Puštam te” kojom je nastavila autentični muzički pravac po kojem je prepoznatljiva na bh. i regionalnoj muzičkoj sceni.

Ammara je napisala muziku i tekst za pjesmu, uradila aranžman i scenario za spot, te zajedno sa Kenanom Pekićem bila zadužena za režiju.

Pjesma je ljubavne tematike, a nastala je prije godinu i po dana. Kako je poručila svojim fanovima, ovo je njen poklon nakon pjesama “Vrata snova”, “U srce” i “Nikada” koje su slušaoci odlično prihvatili.

Zadovoljna.ba

Zadovoljna.ba: Je li Ammara zadovoljna?

U globalu, jesam zadovoljna. Nastojim ostati ista osoba i privatno i javno. Uporna sam, živim muziku i za muziku. Nekada je teško i naporno, ali dobro se nosim sa obavezama i svime onim što jesam i što radim.

Zadovoljna.ba: Šta bi poručila mladim djevojkama?

Bilo koji posao da je u pitanju, žena mora biti svjesna sebe i svojih kvaliteta. Morate konstantno na sebi da radite kako biste to što stvarate predstavili što ljepše moguće. Morate da budete uporne i strpljive i povratna reakcija će biti maksimalno pozitivne.

Ostatak intervjua poslušajte ispod.

Razgovarala Vanja Šunjić, novinarka Zadovoljne