Prvi čovjek Netfliksa se odlučio za repliku toskanske vile sa prelijepim pogledom ka okeanu. Sarandos je prodao svoju vilu u Malibuu za 21 milion dolara i to Robiju Vilijamsu pa je odlučio da odmah uloži dalje novac.

Prethodna vlasnica ovog luksuznog zdanja je bila Elen Dedženeres, poznata voditeljica, koja je ključeve predala za 34 miliona dolara.

Prvobitna cijena je bila 45 miliona dolara, ali se Dedženeresova odlučila na sniženje i brzu prodaju.

Razlog za prodaju ovog veličanstvenog i jedinstvenog zdanja nije baš najjasniji.
Ipak , kako prenosi Buisness insider, vrlo vjerovatno je to što voditeljica i njena partnerka, Poša deRosi, imaju malo vremena za odmor u ovoj nekretnini.

Dvorište i fasada su kombinacija antičkog i mediterasnkog stila. Vila je okružena drvećem, masilnama i kaktusima, a sam prostor broji oko hiljadu metara kvadratnih, dok je imanje veličine oko 16 hektara.

Sarandos je kupio vilu sa šest spavaćih soba, osam kupatila i sa prostranim dnevnim boravkom. Sve porstorije imaju kamene zidove koji dodaju još na autentičnosti uređenja ove toskanske vile.

Najmoderniji dio kuće je kuhinja koja ima sve viskoko kvalitetne aparate, kao i veliku granitnu ploču cijelom dužinom.

Kuća posjeduje biblioteku, sobe za druženje, a okolina ima manji bazen i teniski teren koji Dedženeresova naknadno pravila.