Muškarci možda nisu dobri u izražavanju svojih emocija, ali su zato puno jasniji kada treba da skoče u akciju. Iako je većina muškaraca odgajana kao tvrd orah, i sami znate koliko ponekad mogu biti tvrdoglavi, oni naprosto znaju u kojim situacijama treba da reaguju i zaštite osobu do koje im je stalo.

youtube

Ranjivost je često osobina koja se njima ne pripisuje, ali nije nemoguća. Činjenica je da kada su zaljubljeni oni postaju dosta ranjiviji. To često mogu iskazati svojim ponašanjem prema vama.

Kada vas muškarac voli, on na vašu vezu neće gledati kao na neku fizičku stvar, on će uložiti sav napor i boriće se da ta veza postanete emotivno neraskidiva. On će se boriti za vas , ali isto tako i u vaše ime. Poznato je da muškarci postaju potpora samo onim ženama za koje su emotivno vezani.

Kada vas muškarac voli, on voli sve sto radite i raduje svakom vašem uspjehu. Jer vas uspjeh je i njegov. Biće mu bitno da sudjeluje u vašim aktivnostima i da postane vaša najveća podrška.

Kada vas muškarac voli ništa mu nije teško da uradi za vas, i sve samo kako bi pokazao koliko ste mu bitni. Promatrat će vas kao najvažniju stvar u njegovom životu. Postaćete centar njegovog svijeta.

Kada vas muškarac voli, on ne samo da vas sluša dok pričate, on će vam pokazati koliko mu je svaki razgovor sa vama bitan. Uvažavaće vaše stavove i svaku vašu misao će duboko analizirati. On će vas slušati, čuti, i razumjeti.

Kada vas muškarac voli, neće vas skrivati od svoje porodice i prijatelja. Jasno će pokazati da ste osoba vrijedna njegove ljubavi i žena koju će uključivati u svoje buduće planove.

Veoma je bitno na vrijeme iskusiti pravu ljubav i spoznati njene vrijednosti. Ukoliko vjerujete jedno drugom, a uz to uspijevate zadržati i malo slobode, svako za sebe, tek tada ste zapravo ostvarili ono što mnogi priželjkuju. Samo tada možete razumjeti da ne postoji stvar koju muškarac ne bi uradio za ženu koju voli, ukoliko iza sebe ima njenu ljubav i podršku.

Ako se to vama dogodi, potrudite se da mu budete oslonac i poslušajte ga. Danas, sutra… Poslušajte njegovo srce.

Evelina Jukić