aura.ba

Vaša soba treba da postane vaše intimno utočište koje treba na vas djelovati opuštajuće kako biste bili raspoloženi za sve seks-opcije.

1. Prostor u kojem ništa ne odvlači pažnju. Mnogi učine grešku i s kreveta bace jastuke, a na njemu ostave hrpu plišanih igračaka, među kojima seks jednostavno nije prijatan, a svaki intimni trenutak je narušen. Sve takve infantilne stvari izbacite iz svoje sobe jer želite da vaša soba bude vaša seks-oaza, a ne da podsjeća na dječiju sobu. Izaberite lijepe jastuke koje ne samo da će biti lijepo vidjeti na krevetu već će vam moći i poslužiti prilikom seksa. Ili nakon, za dugo maženje.

2. Izaberite najseksi rasvjetu koja postoji. Tama je neprijatna, a sretno rješenje nisu ni jarka svjetla u kojoj god boji dolazila, stoga razmislite o malim noćnim lampama ili svijećama da bi vaše zajedničke trenutke učinili romantičnijim. Nije loše nabaviti lampicu s potenciometrom da biste mogli dozirati količinu svijetla u sobi, a zanimljiv i pomalo romantičan detalj su stare petrolejke. Ali, naravno, ništa nije toliko romantično kao svijeće, pogotovo ako su nekog opojnog mirisa.

3. Poslastice kao najfiniji afrodizijak. Ako ne živite s partnerom, nego samo povremeno razmjenjujete nježnosti kad navrati do vas ili obratno, iskoristite čarobni učinak vašeg parfema. Naprskajte ga na jastuk – tako ćete osigurati da ćete i u snovima biti s tom osobom. Izbjegavajte bilo kakve izvore neugodnih mirisa u sobi, redovno mijenjajte posteljinu, korpu s donjim vešom držite van sobe i izbjegavajte cigarete. Sobu ispunite mirisnim uljima, svijećama i štapićima ili buketom najdražeg cvijeća.