Ovnovi znaju biti egocentrični i nedovoljno tolerantni prema voljenoj osobi. Partneru teško priznaju da je upravu, a to ga može povrijediti i učiniti da se osjeća neravnopravnim.  Ovnovi misle da, kad njih nešto zanima, to jednako zanima i partnera ili, ako nešto sami žarko žele, da to i partner mora jako željeti. Ponekad su slijepi za želje voljene osobe ili nemaju strpljenja.  Zbog nagle i kapriciozne prirode prije će se posvađati nego mirno saslušati što im partner želi reći. Kad ne bi bili toliko sebični i kad bi bili tolerantniji, sklad bi sigurno bio veći.

Bikovi se ugnijezde u bračnu rutinu

Bikovi se u dugim vezama prebrzo ulijene. S vremenom, a da toga nisu ni svjesni, odnos postaje monoton. Kad se jednom ugnijezdi u rutinu, teško ga je natjerati da se pomakne.

Takvo ponašanje očekuje i od partnera, međutim ako on voli društvo i izlaske, Bikova sebičnost i inercija mogu narušiti odnos. Zbog materijalističkih pogleda na život nema puno sluha za emotivnog partnera, koji bi možda bio sretniji uz više nježnosti nego uz Bikove skupe darove. Griješi jer smatra da partnera više ne treba šarmirati ili ga izvesti u društvo, nego misli da su miran život i bogata trpeza dovoljni.

Blizanci su ironični i kritični

Njihova prevrtljiva narav velika je prepreka u ostvarenju stabilne veze. Brzopleti su i nestrpljivi pa partneru često ne dopuste da završi misao, nego ga odmah prekidaju i počinju razgovor o nečemu trećem.  Iako im se mora priznati lucidnost i naglašeni intelekt, većina ih je ironična i vole biti mentalno nadmoćniji od partnera, kojem spočitavaju mane ili pogreške, a svoje ne vide.

Znaju biti hladni i proračunati pa druga strana može biti zakinuta za nježnost. Kako im u ljubavi glavni izazovi nisu erotika i seks nego intrigantan i duhovit razgovor, cijenit će partnera dok god ga ima živaca slušati.

Rakovi su u vezi često preemotivni i osjetljivi

Emotivni Rakovi stalno traže dokaze ljubavi pa partneru mogu postati dosadni. Njihova je uvredljiva priroda nešto što bi se uz malo samokontrole moglo dovesti u red, ali zbog pretjerane osjetljivosti svaku kritiku doživljavaju osobno. Rak se zna danima ljutiti i ne razgovarati s partnerom dok ovaj treba nagađati čime ga je uvrijedio.

Kad bi više komunicirali i otvorenije iznosili što im smeta, a manje se osjećali uvrijeđenima, bilo bi manje nesporazuma. Lavovi vole ponižavati i naređivati

Ponosni Lavovi ‘pate’ od odsutnosti samokritike i zato, kad nešto krene nizbrdo, gotovo će uvijek okrivljavati partnera. Griješi kad očekuje da ga partner u svemu mora podupirati i diviti mu se, a nije svjestan da nije savršen. U porodičnom životu voli da je njegova riječ posljedmka, a kako voli naređivati, partner se može osjećati neravnopravnim. Lavovi znaju biti prepotentni i samodovoljni, mogu postati vrlo gordi, razdražljivi i proturječni pa odbijaju dobronamjerne savjete.

Partnera zna poniziti kako bi se osjećao važnijim pa se voljena osoba zaista može osjećati jako loše. Lava nemojte kritizirati pred ljudima, jer će postati bijesni.

Djevice cjepidlače i kritiziraju

Zbog potrebe da u životu sve doživljavaju racionalno, vrlo su teški i zahtjevni partneri. Znaju biti kritični i kroz povećalo promatrati sve partnerove pogreške te im prigovarati. Najviše griješe što sebi daju pravo kritizirati, a ako ih druga strana pokuša upozoriti na propuste, reagiraju svađom i uvredama. Često nezadovoljna Djevica očekuje da je partner savršen, što drugoj strani može postati prava noćna mora.

Nikad ničim nisu zadovoljni, padaju u mračna raspoloženja i ne trpe kad je partner veseo ili život gleda s dozom hedonizma. S Djevicom trebate imati debele živce.

Vage ne ispunjavaju obećanja

Nestalne Vage nisu svjesne kolike glavobolje mogu zadati partneru zbog obećanja koje ne ispune. Ne čine to namjerno, ali često im se ne da ispuniti što su obećale. Zbog potrebe za komforom i lagodnim životom sa što manje obveza prije su golem teret negoli ravnopravan partner. U dužim se vezama Vaga zna toliko opustiti da će si dopustiti da na ljubavne sastanke kasni i pola sata, a oni koji su u braku, redovito zaboravljaju partnerov rođendan ili godišnjicu braka.

Njihova je neodlučnost kamen spoticanja pa danas partneru kažu jedno, sutra drugo.

Škorpije su sumnjičave i sarkastične

Posesivne Škorpije očekuju potpunu predanost, vjernost i pokornost. Nisu ni svjesne kakvu bol mogu nanijeti partneru kad ga svako malo podsjećaju na ljubavne veze prije njega ili kad ga počnu sumnjičiti za nevjeru jer s posla nije odmah došao kući.  Škorpijina priroda je takva da uvijek sumnja kako se protiv njega sprema urota, postaje ljubomoran i pun crnih slutnji. Zbog sarkastične prirode zna se partneru osvetiti, posebice ako ovaj ne “pleše” kako je to Škorpija zamislila.

Mrzovoljom i neveselim mislima namjerno prenose loše raspoloženje na voljenu osobu, a beskrajnim analiziranjima partnerova ponašanja nesvjesno ruše odnos i guši ljubav.

Strijelci se skitaju i i misle samo na sebe

Optimistični Strijelci ne mogu shvatiti partnerova loša raspoloženja i umor pa ih najčešće pogrešno tumače. Kako su pokretljivi i društveni, pretjeruju u izbivanjima iz kuće i ne pitajući partnera želi li možda ići s njim. Imaju li uza se tradicionalnog partnera, katkad nisu svjesni koliko skitnjama mogu povrijediti drugu stranu.

Ako partner nije dovoljno intelektualno potkovan, znaju biti grubi i poniziti ga pred drugima. Strijelac zna riječima nesvjesno povrijediti partnera. Spontano uživa u ljubavi i, sve dok je ne doživi kao opterećenje i, opstat će u odnosu.

Jarčevi su prestrogi i cinični

Emotivno zakočeni Jarci previše ozbiljnim poimanjem života mogu nesvjesno gušiti partnera. Očekuju potpunu partnerovu odanost, a kako su sumnjičavi, ne treba im puno pa da partnera počnu optuživati za nevjeru.  Nemaju puno smisla za šalu, zlovoljni su i teško im je ugoditi. Mrze nerad i nedisciplinu, što ih može pretvoriti u prave tirane pa ne podnose kad se partner odmara.

Strogoćom i cinizmom može početi odbijati partnera od sebe i, ako ga sasvim odbije, još mu nije jasno zašto se to dogodilo. Kako vječno strahuje od neimaštine, gomila novac u bankama, a voljenu osobu daruje na kapaljku.

Vodolije su nestalne i hirovite

Slobodoumne Vodolije kao da su operirane od ljubomore pa partneru daju punu slobodu, što ga može prilično zbuniti. Kao zakleti protivnici braka i borci protiv konvencija, Vodolije sebi dopuštaju različite hirove pa partneru ne ostavljaju dojam pouzdane i odgovorne osobe.  Kako je materijalna strana života previše ne zanima niti cijeni novac, u zajedničkom životu ne pokazuju osjećaj za imovinu ili stvaranje, pa partner gubi osjećaj sigurnosti.

Hirovitošću i nepredvidivim ponašanjem znaju uvrijediti partnerove osjećaje, posebice ako je puno prizemljeniji od njega.

Ribe tjeraju inat i posežu za lažima

Uvredljive i sklone promjenama raspoloženja, Ribe mogu itekako zagorčati život partneru. Rijetko će priznati da su pogriješile i tad tjeraju inat, a prkosnom će šutljivošću partneru namjerno uskratiti normalnu komunikaciju.  Mogu biti nagle i histerične pa voljenu osobu mrcvare kapricioznim ponašanjem. Nisu od riječi, a posegnut će i za lažima, u koje se još dublje upetljaju.

Često ne održe obećanje, a izbjegavanjem obveza mogu živcirati partnera. Partnera stalno prate u stopu, što mu može jako zasmetati. Nemaju puno smisla za ekonomiju pa previše troše na nevažne stvari.