Jeste li ikada razmišljali o tome zašto su mnoge inteligentne i raskošne žene često same? Pa, one nisu same ne zato što misle previše o sebi ili smatraju da su superiornije od ostalih, nego zato što ne mogu naći osobe vrijedne njihove ljubavi i poštovanja.

Nije da se boje da bi neko mogao slomiti njihovo srce i uništiti sve nade. Ili da su samo zainteresirane za ostvarivanje karijere i postizanje visokog društvenog statusa. Ne. To su njihove intelektualne sposobnosti i visoko samopouzdanje koje ih sprječava da se upoznaju s nekim.

Ne žele trošiti svoje vrijeme i energiju na čovjeka koji ne može držati korak s njima u svim aspektima života. Biti s nekim ko nema povjerenja i osjećaje ljubavi.

Dakle, ako se pitate zašto su mnoge inteligentne i zapanjujuće žene slobodne,  provjerite jeste li pročitali sljedeće razloge.

Evo ih:

  1. Oni imaju vrlo visoke standarde.

To su žene svjesne svoje vrijednosti i neće prihvatiti da budu s nekim ko nije kompatibilan s njima. Njihov momak mora posjedovati sve potrebne karakteristike.

  1. Prošle su mnogo truda i energije kako bi postale ostvarene u različitim sferama života

Super pametne i raskošne žene rade šta god mogu da bi postale neovisne i poboljšale se na ličnoj i profesionalnoj razini. Ne čekaju da se stvari naprave same.

  1. Već se osjećaju potpuno

Ova vrsta žena ne treba muškarca koji se osjeća emocionalno potpun i zadovoljan. One već imaju nevjerovatne prijatelje i karijeru. Uvijek traže nove ciljeve i strasti kako bi nastavile. Ako odluče biti s nekim, onda je mora poštovati i znati se nositi s tim.

  1. Ne mogu tolerisati gluposti

Ove žene nikada ne bi dopustile nekome da se igra s njima. Nikada neće dopustiti da neko žonglira njihovim osjećajima, te da ih vara i laže.

  1. Dječji san o udaji za princa na bijelom konju više ne postoji

Hah, odrasle su. Više ne vjeruju u te iluzije. Ne trebaju muža da se osjećaju sigurno i zaštićeno. Ne trebaju nekoga da ih gleda dok spavaju noću. Čak i znaju da im nije potreban tip koji ima djecu. Ne boje se biti samohrane majke i samostalno postavljaju put ka svojoj sreći.

  1. Nikad nisu druga opcija

Ove žene uvijek dolaze prve i nikad se neće smiriti za ništa manje od toga. Ako većina muškaraca tako naivno vjeruje da lako mogu zamijeniti te žene s prvim oni se strašno varaju. Te žene imaju šesto čulo i ako osjećaju da se nešto čudno dešava iza njihovih leđa, prestat će to čak i prije nego što počnu.

  1. Mnogi muškarci se osjećaju bespomoćno pored atraktivnih i pametnih žena

Ovakve žene su svjesne svoje moći. Ipak, nikada neće pristati da djeluju kao da su naivne ili glupe tako da ne smanjuju povjerenje nekog tipa ili ga čine manje osjetljivima. Ove žene znaju šta zaslužuju i ako se muškarci ne mogu nositi s time, onda im je žao, ali to je njihov gubitak.