Ovih šest pitanja o seksu većina se žena srami pitati

Seksolozi su ponudili odgovore na šest pitanja o kojima žene rijetko razgovaraju

1091
Foto: buka
POSTOJI mnogo pitanja vezanih za seks na koje žene ne mogu naći odgovor i to iz jednostavnog razloga – srame se pitati. Teme poput masturbacije, neobičnih zvukova i odglumljenog orgazma mogu biti zastrašujuće, no stručnjaci za seks nude ohrabrujuće savjete.

Seksolozi su ponudili odgovore na šest pitanja o kojima žene rijetko razgovaraju, prenosi Women's Health.

Je li normalno da moj partner glumi orgazme?- Da. Toliko se priča o ženama koje glume orgazme da se često zaboravi da i muškarci to rade. Zapravo, velik broj muškaraca priznaje da to ponekad radi.

“Slično je kao i sa ženama. Na sposobnost postizanja orgazma mogu utjecati alkohol, umor, stres kao i neki lijekovi”, kaže dr. Van Kirk dodajući kako to ne znači da je seks bio loš.

Je li normalno da više volim analni nego vaginalni seks?- Da. Možda vas iznenađuje, ali žene koje su isprobale analni seks kažu kako imaju češće orgazme od onih koje ga ne prakticiraju.

“To se događa zbog brojnih živčanih završetaka u tom dijelu tijela”, tvrdi dr. Jessica O'Reilly.

Je li normalno da mi vagina proizvodi zvukove?- Da. Iznenadni zvukovi su normalni, pa čak i neizbježni dio vaginalnog seksa. Seksologinja Philippa Kaye kaže kako se često dogodi da tijekom seksa u vaginu uđe zrak, koji prisilno izlazi za vrijeme mijenjanja poza što uzrokuje takve zvukove. Dodaje i kako u tome nema ništa zabrinjavajuće ni sramotno.

Je li normalno da moj partner osjeti moju spiralu tijekom seksa?- Da. Kaye kaže da ne postoji opasnost za ženu kao ni za njezinog partnera. Ipak, postoji mogućnost da spirala nije dobro namještena ili je partnerov penis preosjetljiv.

Je li normalno da se samozadovoljavam pet puta tjedno?- Da. Žene inače tvrde da masturbiraju manje nego muškarci, no to ne znači da je više masturbacije nezdravo.

“Samozadovoljavanje je normalna praksa kod žena”, ističe dr. Kelly Sushinsky, dodajući kako žene trebaju uživati u tome koliko žele, dok god to ne ugrožava njihovu vezu s partnerom.

Je li normalno da sam hetero, ali da me u pornićima napaljuju samo žene?- Da. Studija centra za ovisnost i mentalno zdravlje pokazala je kako se žene, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju, mogu jednako uzbuditi gledajući seks muškarca i žene kao i dvije žene, te da njihove navike u gledanju porno filmova nisu odraz tajnih seksualnih želja.