MADEROTERAPIJA – spas za žene 21. vijeka?

Stres, užurban lifestyle, manjak vremena za treniranje, celulit koji Vas ubija? Mnoge žene su potražile spas u maderoterapiji!

3696

Priča o uklanjanju celulita posebno je aktuelna prije ljeta. Svakodnevno traganje za pravim ubicom celulita prestaje danas, kada donosimo rješenje za taj problem. Veoma popularan, a potpuno prirodan način – maderoterapiju. 

Kako bi bilo jasno šta je tačno maderoterapija i gdje možemo zakazati termin pozvali smo našu Micu Oklagijicu!

Mica Oklagijica ili Milica Grgić je vlasnica salona “Mica Oklagijica” iz Istočnog Sarajeva koja je bila prva osoba certificirana za maderoterapije u Bosni i Hercegovini. U svojoj karijeri ima više od 2.500 tretmana i kao stručnjaka u toj branši, pitali smo je par pitanja vezano za maderoterapiju, obzirom da je to odjednom postao veliki hit među ženama, a mnoge nemaju tačne informacije šta je to i kako maderoterapija djeluje na naše tijelo.

Šta je u suštini maderoterapija?

Maderoterapija ili terapija drvetom je tehnika masaže koja je nastala u Kolumbiji. Maderoterapija je namjenjena osobama sa lokaliziranim masnim naslagama, viškom vode, toksina u potkožnom tkivu i celulitom. Pored samog utjecaja na fizičke promjene, utiče i na psihičke promjene s tim što se osoba oslobađa stresa, te se uspostavlja ravnoteža energije.

Koji je medicinski značaj maderoterapije?

Maderoterapija opušta i tijelo i um, stimulira limfni sistem, eliminira toksine, ubrzava metabolizam, razbija celulit, sagorijeva masti, podiže tonus kože, te se oslobađaju mišići i zglobovi od bolova.

Da li osobe sa osjetljivom kožom mogu ići na maderoterapiju?

Masaža je potpuno prirodna jer se izvodi sa drvetom, tj. anatomski izrađenih elemenata od drveta – oklagijama. Samim tim što je prirodna, ne predstavlja nikakvu alergijsku opasnost za klijentice. Sam cilj maderoterapije je da se reafirmira figura i njen oblik potpuno bezbolno i bez podliva, modrica ili oštećenja, tako da i žene sa osjetljivom kožom također mogu da idu na maderoterapiju bezbrižne.

Koliko je tretmana potrebno da bi se vidjeli rezultati?

Preporučuje se serija tretmana i rade se svaki ili svaki drugi dan za postizanje rezultata. Broj tretmana ovisi od osobe do osobe. Dosadašnje reakcije žena su sjajne i što je najbitnije rezultati ne izostaju!

Za sve dodatne informacije i zakazivanje tretmana javite se Mici na broj 065/728-333 ili je potražite na Instagram profilu “micaoklagijica”.