Teletina i gljive su odličan par. Probajte ovaj recept za punjeni odrezak u kojem će uživati sva osjetila.

Sastojci:
1 deblji teleći odrezak
2 čajne kašičice soli
2 čajne kašičice bibera
2 kašike biljnog ulja
50 grama parmezana
Punjenje za odrezak:
1 crveni luk
2 čehna bijelog luka
400 grama gljiva po želji
1 čajna kašičica soli
¼ čajna kašičica bibera
100 grama kremastog sira
2 žumanca
50 grama svježeg vlasca
2 kašike ulja
Priprema:
- Na umjerenoj temperaturi zagrijte ulje u većoj tavi, pa u njemu dinstajte sitno nasjeckan crveni i bijeli luk dok ne postanu prozirni.
- Dodajte gljive nasjeckane na manje komade, so i biber, pa kuhajte dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Maknite gljive s vatre.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte gljive, kremasti sir, žumanca i svježi vlasac nasjeckan na komadiće.
- Dobro posolite i pobiberite odrezak s obje strane. S jedne strane zarežite odrezak nekoliko puta (zarez bi trebao biti dubok oko ¾ debljine odreska) pa u te ‘džepove’ stavite smjesu od gljiva. Preko svega dodajte naribani parmezan.
- Zagrijte preostalo ulje u tavi. Prepržite odrezak oko 30 sekundi (na strani koja nije punjena gljivama), pa stavite cijeli odrezak u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni 30 do 35 minuta.
- Narežite odrezak na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom