Na kraju nećemo zbrajati život po vremenu koje smo živjeli već po trenucima u kojima smo voljeli!

Ljubiti znači dopustiti drugome da se uklopi tamo gdje želi, a ne da mu mi određujemo gdje se treba uklopiti i razvijati...

945
prtscr

Puno je toga što danas možemo pokloniti, no zašto se ne bismo zadržali na ljubavi?

Ljubiti znači omogućiti drugome da raste, da se razvija, da postane ono što želi biti. Ljubiti ne znači zadržati nekoga samo za sebe, već pokušati da se oboje zadržite oko istih vrijednosti koje će vas voditi naprijed kroz život. Ljubiti  znači dopustiti drugome da se uklopi tamo gdje želi, a ne da mu mi određujemo gdje se treba uklopiti i razvijati.

Puno je toga što možemo pokloniti, no zašto se ne bismo zadržali na ljubavi? Ljubiti ne znači kontrolirati drugoga, nego naučiti kontrolirati svoje želje jer nekada se naše želje ne poklapaju s ljubavlju prema nekome. Ljubiti znači pokazati drugome da se može osloniti na vas ali ne zato da vas koristi i iskorištava već zato da razvijete međusobni odnos u kojem se dvije osobe međusobno jednako poštuju i pomažu.

Ljubav nije zajedno provesti dan ili noć, jer dan ili noć se mogu provesti i s neprijateljem, i s onim prema kome smo potpuno indiferentni, ljubav je vrijeme koje smo izdvojili za drugoga misleći da u tom vremenu nešto od drugoga dobivamo a zapravo mnogo više dajemo. To je ona zajednička slatka šutnja, nježni dodiri, neizrecivi pogledi, snažni zagrljaji kada se čini da ništa posebno ne činimo, a zapravo činimo najposebniju stvar na svijetu.

Zašto se svaki novi dan koji je pred nama ne bi zadržali na ljubavi, umjesto da se zadržavamo na svađama, prepucavanjima, nadmetanjima, uspoređivanjima i nakon svega toga se pitamo zašto smo nesretni, zašto nam u životu ne ide, zašto oboljevamo. No treba iskoračiti, suprostaviti se onim mislima koje je preuzeo ego i shvatiti da na koncu nećemo zbrajati život po vremenu u kojem smo živjeli već po trenucima u kojima smo voljeli i bili sretni.

Mario Žuvela