Prtscr

Ljepotice iz sedamdesetih i današnje devojke

Današnje djevojke za osamnaesti rođendan od roditelja dobijaju na poklon veće grudi, povećanje usni, nadogradnju noktiju, kose, korekciju lica i grudi… Liposukcija je postala toliko normalna kao odlazak kod zubara. Izgled je odnio pobjedu nad obrazovanjem, inteligencijom, šarmom. To što svi žele da igledaju atraktivno jer će lakše dobiti dobar posao, bolje će se udati, ne čudi. Čudi to što sve žele da izgledaju isto, to je postao imperativ. Ako posao uljepšavanja onoga što je majka priroda propustila da da ne urade plastični hirurzi, dermatolozi, kozmetičari, frizerski i tatu saloni, uradiće fotošop… Živio fotošop, izmišljotina 21. vijeka!

Savina Geršak

Eh, te vesele sedamdesete!

Doba kada su djevojke bile prirodne, a ljubavi prave, ne virtuelne. Vrijeme kada se na igrankama igrao tango, kada si mogao da se priljubiš uz nekog i da osjetiš kako mu kuca srce. Vrijeme retra i hipija…

Kada su svi cupkali u ritmu brze muzike, a potajno čekali blok spore, kada se priguše svjetla i igra stiskavac. Doba nevinosti, opuštenosti, putovanja bez straha.

U današnje vrijeme selfi marketinga, teško je zamisliti da je jedini pravi humor bio fazon na svoj račun!

Šarm, skromnost, jedinstvenost, koga to danas interesuje! U doba kopi pejsta, biti originalan je rizično i glupo.

Suprotno današnjem vremenu, ranije su svi željeli da izgledaju drugačije, da se razlikuju, da imaju neki svoj fazon. Danas, svi moraju da izgledaju isto, iste napućene usne, frizure sa ekstenzijama, trajnu šminku. Sve je u grudima, usnama, koliko kubika je ko ugradio, i koliko je ko“radio” na sebi. 

Nova vremena, nova pravila.