Bolji život: 5 boja za sretniji, ugodniji i kreativniji dom

Osim što utiču na raspoloženje te govore puno o našoj ličnosti, bojama možemo kreirati sretniji dom. A u kojim se nijansama najsretnije živi, pročitajte u nastavku

971

 

1. ŽUTA– Boja sunca i sreće. Znanstveno je dokazano da se pod njezinim utjecajem podiže razina serotonina, hormona sreće, u tijelu. Ovo je zasigurno najbolja boja za bolje raspoloženje. Također potiče i kreativnost, bez obzira na to koliko je intenzivna nijansa. Žutim detaljima najbolje je urediti spavaću sobu i kupaonicu.

zuta

2. ZELENA– Pantone je svijetlozelenu greenery nijansu proglasio bojom godine. Zelena oponaša prirodu; u svijetlijim nijansama opušta i pozitivno djeluje na koncentraciju, a intenzivnija nijansa potiče na akciju. Ova boja savršeno povezuje unutrašnjost s okolinom.

zelena

3. PLAVA– Plava je umirujuća i tako djeluje na um i tijelo, bez obzira na nijansu. Simbolizira povjerenje, a oni koji vole plavu u svojim domovima ljudi su na koje se može osloniti. Uopšte, u plavim interijerima radi se bolje jer smo smireniji i fokusiraniji. Najbolje pristaju kupaonicama, radnim sobama i spavaćim sobama.
Plava smiruje um i tijelo.

plava

4. RUŽIČASTA– Nježna ružičasta u domu će stvoriti topao ugođaj, a to je i boja ljubavi i senzualnosti. Želite li da vaš dom zrači optimizmom, odaberite jarko ružičastu – zabavna je, pršti energijom i potiče kreativnost. Najčešće ju nalazimo u dnevnim sobama i trpezarijama.

roza

5. CRVENA– Ova odvažna boja ulijeva povjerenje i u dom će sigurno unijeti optimizam. Također, crvena je boja vitalnosti. U dnevnom boravku stvorit će atmosferu dobrodošlice, a u hladnijim danima dom uređen crvenim detaljima doimat će se toplijim.

crvena

Foto:Livin4media