Kako je najbolje ostaviti paprike u zamrzivač?

2998
Svježe paprike ostavljene u zamrzivač na način da se samo operu, očiste i osuše, mogu dovesti do toga da prilikom odmrzavanja promjene boju, miris i okus. Najbolje ih je ostaviti na slijedeći način tako da zadrže sva svojstva, a mogu se koristiti za punjenje, prženje, kao dodatak jelima i sl. Ukoliko jednom probate ovakav način, nećete više ostavljati svježe paprike u zamrzivač, kao do sada.

POTREBNO JE:

po potrebi paprike (vrsta koja vam odgovara, cijele ili sječene po potrebi)
2 kašike soli na 1 l vode
1 kašika šećera na 1 l vode
4 kašike ulja na 1 l vode
2 kašike alkoholnog sirćeta na 1 l vode

PRIPREMA:

Paprike bilo koje vrste najpre operite i povadite im drške sa sjemenom. U širu posudu  stavite vodu, so, šećer, sirće i ulje pa kada sve provri ubacujte po nekoliko paprika. Ostavite da proključaju i nakon 2-3 min. izvadite ih i ostavite dase ocjede.

Moguće je da ćete povremeno dodati još malo istih sastojaka jer paprike upijaju.
Kada se potpuno ohlade stavljajte je jednu u drugu, pakujte u kese i ostavite u zamrzivač.