Ljepota iz vašeg frižidera

Kleopatrin recept za lijepu i njegovanu kožu možete pripremiti i sami na vrlo jednostavan način.

539

Prvi okus nakon rođenja koji spoznamo je mlijeko. Ustaljeno u svakodnevnoj ishrani bogato kalcijem i fosforom kao mineralima, te vrijednim solima, bjelančevinama, enzimima, hormonima, mliječnim kiselinama i masti, ali i vitamini A, D, E, K i B, posebno B2, B12 i B1.  

Bogato mliječnim kiselinama umirujućeg dejstva pogodno je za sve tipove kože koja postaje svježija, čvršća, elastičnija i nježnija.  U vašem frižideru se krije pravo kozmetičko čudo koje su žene upotrebljavale prije hiljadu godina, a najpoznatija je Kleopatra i njena čuvena kupka od mlijeka.

Da mlijeko ima izvanredan učinak na kožu i da služi kao njen najbolji čistač potvrdili su hiljadama godina kasnije i najrespektabilniji svjetski laboratoriji.

Foto: Youtube/prtscr

Kleopatrin recept za lijepu i njegovanu kožu možete pripremiti i sami na vrlo jednostavan način. U kadu tople vode naspite četiri šolje punomasnog kravljeg mlijeka i blago se izmasirajte rukavicom za piling. Nakon 15-tak minuta vaša koža će zablistati.

Sami vrlo jednostavno možete pripremiti i maske za lice od mlijeka, jogurta, punomasnog vrhnja i nahraniti i očistiti kožu vašeg lica.