Koliko često žene u braku vode ljubav?

812
Foto: todayslifestyle

Čak 47% žena sa svojim partnerom vodi ljubav jednom tjedno, a a njih 10 posto dva puta mjesečno

Iako je svaki brak drugačiji, a odnosi između partnera se ne mogu uspoređivati, posljednje istraživanje provedeno na uzorku od 300 parova otkrilo je zanimljive poveznice.

Uz brojne životne obaveze i probleme, djecu i posao vrlo je teško sačuvati savršen odnos s partnerom, prepun emocija i strasti. To dokazuju odgovori brojnih žena na pitanje – koliko često vode ljubav.

U anketi provedenoj na više od 300 parova različite životne dobi, otkriveno je kako gotovo polovina (47 posto) vodi ljubav jednom sedmično, a njih gotovo 10 posto to čine samo dva puta mjesečno. Žene u braku koje govore da im seks s partnerom jednom sedmično ili dva puta mjesečno savršeno odgovara, zapravo nisu nikakva rijetkost. Razlog tome su životne prepreke, stres i obaveze zbog kojih seks vrlo brzo može postati predvidljiv pa čak i dosadan, objašnjava Yvone Thomas s instituta The Kinsey.

Isto tako, istraživanje je potvrdilo kako što rjeđe vodimo ljubav to će nam strast i potreba za istim postajati sve manja i manja. Zanemarivanje strasti i pomanjkanje intimnosti, što je u posljednje vrijeme sve češće prisutno između partnera, često dovodi do preljuba pa i razvoda ili rastave braka.