ISTRAŽIVANJE: Ako ovo budete radile svakog jutra, muškarci će poludjeti za vama!

801
Foto: Avaz

Jutarnji beauty rituali, dobro su poznati svakoj ženi i osim što su idealni za podizanje samopouzdanja, oni nam vjerovali ili ne mogu poboljšati ljubavni život, a evo i kako.

Ako ste do sada mislile kako vaši jutarnji beauty rituali nimalo ne utiču na vaš ljubavni život, ipak niste u pravu. Zapravo rezultat jednog nedavnog istraživanja, sprovedenog na dva američka univerziteta upravo to dokazuje.

Naime, istraživači su zamolili žene da se svako jutro pogledaju u ogledalo, stave parfem, zatim šminku, pojedu omiljeni slatkiš, a nakon svega toga da duboko udahnu. To su morale da ponavljaju četiri dana za redom, kao i da zapisuju svoja opažanja.

Čak 71 posto njih prijavile su povećanu želju za romantikom, 69 da su više otvorene za traženje nove ljubavi, 77 posto je osjećalo da su više društvene, a 74 posto njih otkrilo je kako je tako bilo samopouzdanije i spremnije za flert.

Važno je napomenuti i kako je ova beauty navika uticala i na ponašanje ljudi, koji okružuju učesnice: njih čak 85 posto primjetilo je pozitivne promjene u tome kako se drugi ljudi ponašaju prema njima. Čak 65 posto njih pohvalilo se kako su im njihovi partneri, češće nego ikad, davali komplimente, a 56 posto žena priznalo je da su primjetile da drugi sada više koketiraju s njima.

Drugim riječima, ovo jednostavno istraživanje dokazuje kako davanje pažnje sebi samoj, može u trenu podići samopouzdanje, koje je jedna od najatraktivnijih osobina na ženi, ako pitamo muškarce.