Golotinja bez skidanja: Oskarovke bez fotošopa za Pireli

697
Foto: N1/ Tanjug

Pireli (Pirelli) je predstavio u Parizu svoj kalendar za 2017. godinu s fotografijama holivudskih glumica koje je snimio nemački fotograf Peter Lindberg.

Za kalendar pod nazivom “Emotional” poziralo je 14 Oskarom nagrađenih glumica koje su predstavljene izbliza crno-belim fotografijama. To predstavlja dramatičan potez u odnosu na smele fotografije po kojima je italijanski proizvođač guma decenijama poznat u svetu, ocenjuje agencija AP.

Fotograf Peter Lindberg kaže da je ovaj kalendar “bunt protiv fotošopa”. “Cilj ovog kalendara je da se pokaže prava žena. A ne neka izvijena i izmenjena prazna ljuštura koju viđate u časopisima”, kaže Linderg.

Dodaje da je ovo druga vrsta “nagosti”, po kojoj je inače Pireli pozant. “Skidanje do srži duše. To je druga vrsta golotinje. Mnogo značajnija od delova tela”, kaže Lindberg.

Među glumicama koje su fotografisane za kalendar su Uma Turman, Helen Mirel, Nikol Kidman, Šarlota Rempling, Lea Sedu, Kejt Vinslet, Džulijan Mur, Alisija Vikander i Lupita Njongo.