DESERT SEZONE! Recept za sočnu tortu od mandarina koji morate isprobati

356
Torta od mandarina, Foto: Punkufer.hr

Sezona mandarina je u punom jeku. Upravo zato donosimo vam recept Gurmanke za jednostavnu tortu od ovog citrusnog voća.

Sastojci za tortu:

5 mandarina

2 jaja

100 g brašna

200 g šećera

100 g maslaca

prašak za pecivo

Sastojci za ušećerene mandarine:

3 mandarine

300 g šećera

200 ml vode

Sastojci za glazuru:

2 kašike sira

2 kašike toplog mlijeka

2 kašike šećera u prahu

Priprema:

1. Očistite mandarine i sameljite ih u blenderu.

2. Mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja. Dobro promiješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo.

3. Dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).

4.  Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine. Pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kolutove mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta. Izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade.

5.  Ohlađenu tortu premažite glazurom koju ste napravili od sira, toplog mlijeka i šećera u prahu. Prijatno!