Pet jednostavnih pravila za mršavljenje

1004

img

Da biste se oslobodili nekoliko suvišnih kilograma, nije obavezno držati rigorozne dijete i raditi iscrpljujuće vježbe.

Prateći ovih 5 jednostavnih pravila, možete oslabiti do 3 kg samo za jednu nedjelju, ne radeći gotovo ništa. Sve što je genijalno, zapravo je prilično jednostavno. 5 jednostavnih pravila za mršavljenje :

1. Svaki put, prije svakog obroka popijte 2 čaše vode. Takva količina tečnosti 15-ak minuta prije jela ubrzaće vaš metabolizam, hrana će se variti pravilno, ne pretvarajući se u masne naslage. Pokušajte da uvrstite i toplu vodu sa limunom i medom, kao prvu stvar koju ćete popiti ujutro, kao najbolji svakodnevni detoks koji možete podariti svom organizmu.

2. Konzumiranje za doručak kefira sa lanenim sjemenom u stanju je potpuno očistiti crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore. Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivni uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma.

3. Još jedno odlično sredstvo za ubrzanje metabolizma je grejpfrut. Pojedi pola ploda prije glavnog obroka za efikasno spaljivanje masnoće. Ili napravite eliksir ljepote i zdravlja sa medom i grejpfrutom.

4. Ni za koga nije tajna da hranu treba dobro sažvakati. Da se hrana ne odlaže u vidu masnih naslaga, svaki komad treba sažvakati najmanje 30 puta.

5. Za efikasno eliminisanje masnih naslaga i ubrzanje metabolizma, napravite napitak sa cimetom i medom.

Prokuhajte 200ml vode. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuhanom vodom, poklopite na pola sata. Kada se voda sa cimetom malo prohladi, dodajte 1 kašičicu meda. Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti i ostaviti u frižider. Ujutro, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka. Ne morate se odjednom početi pridržavati ovih pravila. Za početak je dovoljno uzeti jedno-dva od njih za naviku, i primjenjivati ih svakodnevno. Najbolje je ne zaustavljati se poslije samo jedne nedjelje, a nastaviti sa odabranim načinom ishrane i kilogrami će se topiti bez štete po vaše zdravlje i izgledaćete svježije, vitkije i mlađe, Uspješna žena.