Foto dokaz da konfekcijske veličine na etiketama treba ignorisati

806
img
Prtscr

Isprobavanje odjeće u trgovinama za mnoge žene prava je noćna mora, pogotovo kada se suočite s modelom u svojoj konfekcijskoj veličini koji ne možete ni navuči na sebe, a kamoli zakopčati.

Naravno, problem nije u vama, nego proizvođačima odjeće. To je odavno uvidjela i Mira Hirsch koja je na Instagramu sa svojim 105 hiljada pratitelja podijelila iskustvo kupovanja hlača kakvo smo svi doživjeli.

Nemojte sebe definirati prema broju! Tražila sam hlače i pronašla ova dva para iste veličine na drugim krajevima dućana. Oba su u mojoj konfekcijskoj veličini, ali jedan od njih nisam ni uspjela navući na sebe dok je u drugom bilo još malo mjesta.

Samo zbog ovoga nekada sam se bojala šopinga. Tražiš nešto u svojoj uobičajenoj veličini i kada ti to ne stoji, odeš iz trgovine i osjećaš se loše. Dopustiš da kulturi mršavljenja i mržnji prema samom sebi da prevlada. Znam da sam ja to radila.

Prestanite pokušavati ući u takozvanu idealnu veličinu i nosite odjeću u kojoj se osjećate dobro. Koga briga je li nekoliko brojeva veća ili manja od onoga što inače nosite. Vratite natrag svoju moć i nosite koju god veličinu želite, poručila je Mira u želji da ohrabri žene koje su doživjele isto iskustvo i naišla na oduševljenje korisnica Instagrama.

Kabine za isprobavanje su moj neprijatelj baš iz ovog razloga. Ništa te ne može natjerati da osjećaš bezvrijedno poput isprobavanja odjeće u trgovini, komentirala je jedna od njih, a druge žene pohvalile su njezinu iskrenost.

hlacezadovoljnahr