Sve što vam treba za lijepo lice imate u kuhinji

879

img

Kako starimo naša koža gubi mladalački sjaj, pa se svim silama trudimo da zaustavimo pojavu bora. Možda nikada niste pomislili na to da jedan sastojak koji imate u kuhinji, može da vam pomogne i u očuvanju lijepe kože.

Ukoliko ste kvasac jedino koristili u kuhinji, vrijeme je da to ispravite. Kvasac je puno više od “onoga što diže tijesto”.

Zahvaljujući vitaminu B kojim obiluje, on blagotvorno djeluje na našu kožu i kosu. Kožu čisti, čini je blistavom i briše joj bore, a kosu jača. Zato, odvojite malo vremena za sebe i namažite se kvascem.

Maske za lice:

Za normalnu kožu

Kocku svježeg kvasca pomiješajte sa tri kašike toplog mlijeka, nanesite na očišćenu kožu i držite 15 minuta. Za masnu kožu  – kašiku kefira razblažite s dvije kašike jogurta i dodajte 1/4 kocke svježeg kvasca. Nanesite na očišćeno lice i držite 20 minuta pa isperite toplom vodom.

Za suhu kožu

Pola kocke svježeg kvasca pomiješajte sa nekoliko kašika toplog mlijeka, kašikom meda i kašikom brašna. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu koju ćete nanijeti na očišćeno lice. Držite 20 minuta pa isperite vodom. Masku stavljajte jednom nedjeljno i koža će vam biti zahvalna.